Fredag den 3/12, del 1

Idag var min allra sista dag på praktiken. Jag jobbade med Nick igen, och vi började dagen med att göra mat till emuerna, strutsarna, Vallabyerna och Pärlhönsen. Vi gick sedan och matade Pärlhönsen och flamingoerna, och jag städade deras skjul. Under tiden så matade Nick strutsarna och ankorna. När vi var klara där uppe gick vi och matade de Gräddhuvade blåkråkorna (ASFULA SVENSKA SPRÅK, ÅÅH!! På engelska heter de Blue-bellied roller. Mycket finare.) Nick matade även Titi-aporna som sitter i karantän. Primatskötarna får inte mata dem innan de vet säkert ifall de är friska eller inte, så då får fågelskötarna ta hand om dem tills dess. Samma sak med Näshornsfågeln som sitter i karantän- den måste reptilskötarna ta hand om tills vi vet om den är frisk eller inte.

Efter det var det fika. Då kom flera skötare och typ alla trädårdsmästarna ner till vårt fikarum på MEGA-fika. Detta pga att en av primatskötarna (Helen) skulle sluta, och idag var hennes sista arbetsdag. Det var väldigt trevligt!


T.v: Christina
T.h: HelenChris, chefen för primatsektionen, ville testa hur många
chokladpraliner han kunde äta på en minut. Parkrekordet (?!) låg
tydligen på åtta, men kan pallade bara sju. :P
Jaja, sånt kan man ju också roa sig med!

40 minuter senare återgick alla till sina jobb. Jag och Nick matade emuerna och vallabyerna, samt vatten och mat till rovfåglarna. Sedan fick jag gå på lunch. När jag hade ätit så gick jag och pratade med Louise, för vi skulle utvärdera min praktikperiod. Hon frågade lite hur jag tyckte det hade gått, om jag hade lärt mig något o.s.v. Sedan fyllde hon i ett papper som jag hade med mig från skolan, där hon skulle "Sätta betyg" på mig.

Jag var sjukt nervös, och när hon hade fyllt i papperet så sa hon: "Jag är inte glad". "Va? Varför inte? Var jag SÅ dålig?" tänkte jag. Sedan läste jag igenom papperet, och såg att hon hade gett mig högsta betyg på alla punkter utom en, med slutbetyget "Excellent". Då tillade hon: "Jag är inte glad- jag är överlycklig! Jag har bara hört positiva saker om dig av skötarna, och både jag och Nick var överrens om att du är en av de bästa praktikanterna vi har haft på hela året!" Tror ni jag blev nå glad eller?? Jag höll seriöst på att börja gråta!

När jag gick därifrån så svävade jag på moln, och jag var så glad och chockad att jag klantade mig när jag skulle göra mat till emuerna och strutsarna (jag blandade ihop vad de skulle äta och så vidare), men det gick bättre efter ett tag när jag hade kommit ner på jorden igen. :P När vi hade matat dem och stängt in flamingoerna så var vi klara med vår sektion, så Nick skickade iväg mig för att hjälpa Henry med att stänga in fåglarna för kvällen.

När det var gjort så slutade jag för dagen. Jag sa hejdå till alla, vilket kändes lite tråkigt, för jag kommer verkligen att sakna dem. De har varit så sjukt snälla mot mig allihop! Chris gav mig en stor kram, och sa att jag skulle hålla kontakten. Så nu har jag lagt till honom på Facebook. :P Jag blev sedan hämtad av Jim och Lissan. Vi åkte hem till dem, och där fick jag och Lissan middag. Vi skulle nämligen åka iväg till ett ställe, som jag tänker skriva med om i del 2!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0