Söndag den 5/12

Detta blir troligtvis det sista inlägget jag skriver på denna blogg, så läs det med andakt!

Idag var det tänkt att vi skulle åka med Linn till ett ställe som heter "Birdland". Det är en stor park med massor av fåglar, vilket kändes som en bra avslutning på vår vistelse i England! När vi kom dit så visade det sig dock att parken var stängd, "Due to icy conditions". IS? Var då?? Det var liksom plusgrader och sol ute! XD Men men, inte så mycket att göra åt det. Istället fick vi spendera förmiddagen i byn Bourton-on-the-water (världens roligaste namn, tycker ni inte? XD). Det var för övrigt där som vi besökte den viktorianska marknaden i fredags.

Jag hann ta några bilder under dagen, som ni kan se nedan. Annars har vi inte gjort så mycket idag. Vi skulle göra lunch när vi kom hem, men då erbjöd sig Jim att göra det åt oss. Vi försökte säga emot eftersom de redan skämmer bort oss så mycket, men han insisterade, så vi fick ge med oss. :P

Nu har vi suttit på Lissans rum ett tag, och nyss kom Jim upp och knackade på. "Ni måste vara utsvultna!" sa han, och gav oss ett fat med kakor. Alltså..fika i alla ära, men skulle jag bo här skulle jag bli fet.

Nu ska jag snart åka hem till Louise och packa ihop mina grejer. Imoron bär det av hem till Sverige!
Parfymutställning!


Lissan uppskattade inte riktigt denna parfymen. :P


Vi var tvungna att fota oss i en äkta engelsk telefonkiosk. :P
Och vid en äkta engelsk postlåda.
Turister som vi är.Detta får sammanfatta vår vistelse i England. Jag har haft sjukt kul, och på ett sätt vill jag stanna här längre. Det känns ju som att vi nyss kom hit! Men samtidigt så saknar jag folket i Sverige, så det blir nog bäst att åka hem ändå. ^^ Men jag kommer definitivt att återvända hit en vacker dag, var så säker!

Tack för mig, och tack till alla er som följt min blogg under de här fyra veckorna. Hoppas ni har fått lite trevlig läsning. ;) Cheerio, mates!

Lördag den 4/12

Inatt sov jag hos Lissan. Vi klev upp och åt frukost kring 10, sedan skrev vi lite på litteraturuppgiften till Svenskan. Efter det slöade vi bara runt på Internet ett tag (läs några timmar). På eftermiddagen kände vi för att ta en promenad innan det blev mörkt, men då regnade det så vi bangade ur. Precis då sa Jim att han skulle in till Carterton och köpa pizza, och frågade om vi ville följa med, och det ville vi!

När vi kom hem så satte vi oss på Lissans rum och åt och såg filmen "500 days of summer". Hur söt film som helst! Nu sitter vi och slöar framför datorerna igen. Väldigt skönt, må jag säga. Imorgon blir det kanske lite mer action dock! Så titta in imorgon igen, vettja. ^^


Dålig bild, bra pizza.

Fredag den 3/12, del 2

Som jag skrev i det förra inlägget så åkte vi igår kväll med Linn och Jim till en Viktoriansk marknad som hålls en gång per år i en närliggande by. Då har affärerna öppet till kl 21, och all personal klär ut sig i viktorianska kläder (typ lite julskyltnings-aktigt!). Jag tog massa bilder, men kvalitén är inte den bästa tyvärr. Håll till godo ändå!
Jultomten var där, och barnen fick önska
vad de ville få i julklapp! Mys!


Många affärer bjöd på saker. T.ex. Mince pies (ovan), godis,
pudding och vin (?!). Och ja, jag åt en Mince pie.
Bara för att. Det var fortfarande inte gott. :P


Vi kunde ju inte lämna England utan att testa Fish'n'Chips!


Helt okej!


Efterrätt.


Malteserkaka. Nomnom.

Det var sjukt mysigt, och det kickade verkligen igång mina julkänslor!
En bra avslutning på vår sista arbetsdag på Cotswold, med andra ord. ^^

Fredag den 3/12, del 1

Idag var min allra sista dag på praktiken. Jag jobbade med Nick igen, och vi började dagen med att göra mat till emuerna, strutsarna, Vallabyerna och Pärlhönsen. Vi gick sedan och matade Pärlhönsen och flamingoerna, och jag städade deras skjul. Under tiden så matade Nick strutsarna och ankorna. När vi var klara där uppe gick vi och matade de Gräddhuvade blåkråkorna (ASFULA SVENSKA SPRÅK, ÅÅH!! På engelska heter de Blue-bellied roller. Mycket finare.) Nick matade även Titi-aporna som sitter i karantän. Primatskötarna får inte mata dem innan de vet säkert ifall de är friska eller inte, så då får fågelskötarna ta hand om dem tills dess. Samma sak med Näshornsfågeln som sitter i karantän- den måste reptilskötarna ta hand om tills vi vet om den är frisk eller inte.

Efter det var det fika. Då kom flera skötare och typ alla trädårdsmästarna ner till vårt fikarum på MEGA-fika. Detta pga att en av primatskötarna (Helen) skulle sluta, och idag var hennes sista arbetsdag. Det var väldigt trevligt!


T.v: Christina
T.h: HelenChris, chefen för primatsektionen, ville testa hur många
chokladpraliner han kunde äta på en minut. Parkrekordet (?!) låg
tydligen på åtta, men kan pallade bara sju. :P
Jaja, sånt kan man ju också roa sig med!

40 minuter senare återgick alla till sina jobb. Jag och Nick matade emuerna och vallabyerna, samt vatten och mat till rovfåglarna. Sedan fick jag gå på lunch. När jag hade ätit så gick jag och pratade med Louise, för vi skulle utvärdera min praktikperiod. Hon frågade lite hur jag tyckte det hade gått, om jag hade lärt mig något o.s.v. Sedan fyllde hon i ett papper som jag hade med mig från skolan, där hon skulle "Sätta betyg" på mig.

Jag var sjukt nervös, och när hon hade fyllt i papperet så sa hon: "Jag är inte glad". "Va? Varför inte? Var jag SÅ dålig?" tänkte jag. Sedan läste jag igenom papperet, och såg att hon hade gett mig högsta betyg på alla punkter utom en, med slutbetyget "Excellent". Då tillade hon: "Jag är inte glad- jag är överlycklig! Jag har bara hört positiva saker om dig av skötarna, och både jag och Nick var överrens om att du är en av de bästa praktikanterna vi har haft på hela året!" Tror ni jag blev nå glad eller?? Jag höll seriöst på att börja gråta!

När jag gick därifrån så svävade jag på moln, och jag var så glad och chockad att jag klantade mig när jag skulle göra mat till emuerna och strutsarna (jag blandade ihop vad de skulle äta och så vidare), men det gick bättre efter ett tag när jag hade kommit ner på jorden igen. :P När vi hade matat dem och stängt in flamingoerna så var vi klara med vår sektion, så Nick skickade iväg mig för att hjälpa Henry med att stänga in fåglarna för kvällen.

När det var gjort så slutade jag för dagen. Jag sa hejdå till alla, vilket kändes lite tråkigt, för jag kommer verkligen att sakna dem. De har varit så sjukt snälla mot mig allihop! Chris gav mig en stor kram, och sa att jag skulle hålla kontakten. Så nu har jag lagt till honom på Facebook. :P Jag blev sedan hämtad av Jim och Lissan. Vi åkte hem till dem, och där fick jag och Lissan middag. Vi skulle nämligen åka iväg till ett ställe, som jag tänker skriva med om i del 2!

Torsdag den 2/12

Eftersom Cheryl var ledig idag så fick jag jobba med Nick, chefen för fågelsektionen. Det är han som har hand om ”The lake area” när Cheryl är borta. Vi började dagen med att göra mat till emuerna, strutsarna, Vallabyerna och Pärlhönsen. Vi gick sedan och matade Pärlhönsen, och jag fick mata flamingoerna och städa deras skjul. Under tiden så matade Nick strutsarna och ankorna.

 

Efter fikat städade/utfodrade vi i WB16, och han lät mig sedan gå och mata emuerna och Vallabyerna själv. Efter det matade vi och gav nytt vatten till rovfåglarna (ugglorna, grodmunnarna, caracarorna och gamarna). Vi gick sedan och hämtade små plastbehållare, för att kunna samla in fler träckprov från diverse fåglar. De har en lista över alla fåglar på parken, samt över vilka fåglar man ska ta träckprov från vilken månad. Det gör man för att kolla om de har mask eller andra sjukdomar.

 

Efter lunchen gjorde jag middag till strutarna och emuerna. När jag var klar gick jag och Nick till Openbill-storken. Den skulle nämligen flyttas från sin lilla låda till en lite större inhägnad, så det fick jag hjälpa till med. Vi utfodrade sedan emuerna, samt strutsarna och ankorna. Till sist stängde vi in flamingoerna i sitt skjul för kvällen.

 

När vi kom tillbaks till köket så diskade jag undan lite, och skurade sedan golvet. Jag fick efter det hjälpa Nick att flå några kycklingar till Openbill-storkens mat, innan jag slutade för dagen. När jag kom hem så hann jag bara byta om, sedan åkte jag, Lissan och Jim och handlade. Vi ville försöka bli av med våra sista småpengar innan vi åker, och jag ville köpa något till Louise som tack för att jag har fått bo hos henne i fyra veckor.

 

Det har gått så sjukt fort! Det känns som att det var igår vi kom hit och kände oss vilsna och spända. Och nu har det redan gått fyra veckor. Helt galet!

 


Onsdag den 1/12

Idag jobbade jag åter igen med Cheryl. Dagen började alltså därför med att jag gjorde mat till emuerna, strutsarna och Pärlhönsen. Vi utfodrade sedan i WB16, och jag städade deras matplatser medan Cheryl städade deras skjul. Jag fick sedan mata emuerna, pärlhönsen, ankorna och flamingoerna, samt städa ur de sistnämndas skjul.

 

Efter fikat fick vi lov att hämta fem stora hinkar med vatten som vi sedan gav till ugglorna och gamarna. Det tar typ hur lång tid som helst, och varken jag eller Cheryl fattar varför vi måste göra det, eftersom ugglorna inte ens dricker. :P Men men, har chefen sagt det så..

 

Efter lunchen gjorde jag middag till emuerna och strutsarna, och fick sedan mata emuerna, strutsarna och ankorna. När jag hade matat ankorna försökte jag och Cheryl att räkna ankorna, eftersom Louise behöver veta exakt hur många djur det finns på parken just nu (det hade visst något med parkens licens att göra). Det var dock inte det lättaste, eftersom de vägrade sitta still! Men Cheryl har till nästa fredag på sig, så hon skulle försöka nästa vecka igen.

 

Cheryl matade sedan strutsarna medan jag matade Pärlhönsen. Hon gick sedan och matade ugglorna som hålls i två burar bakom ”The childrens farm yard” (där Lissan jobbar). Där bakom samlade vi sedan ihop ett gäng pinnar som Cheryl behövde till Openbill-storken (pinnarna skulle läggas i botten på lådan som storken sitter i). När vi kom tillbaks till köket så diskade jag undan, sedan slutade jag för dagen.

 

Innan jag gick så sa jag dock hejdå till Cheryl. Hon är nämligen ledig imorgon och på fredag, så då hinner jag inte träffa henne mer innan jag åker hem. Det känns konstigt att behöva säga hejdå till folk, och samtidigt veta att man typ aldrig kommer träffa dem igen. :S Men men, jag kommer ändå alltid att minnas dem, och jag hoppas att de minns mig ett tag i alla fall. :P

 

Ikväll har vi sett en skräckis (eller Louise och volontären som sover här på onsdagar, Amy, tittade på filmen, medan jag spelade Sudoku på min mobil. Jag får ont i magen av skräckisar). Sedan kom en av danskorna, Christina, förbi en sväng och ville spela Monopol. Jag avskyr vanligtvis det spelet eftersom jag alltid förlorar, men av artighet så var jag med ändå. Och förlorade, såklart. Men det var lite kul ändå!

 


Tisdag den 30/11

Idag fick jag jobba med Cheryl igen. Jag gjorde därför ganska liknande saker idag som igår. Jag gjorde mat till strutsarna och emuerna, samt till Pärlhönsen. Vi gick sedan och matade emuerna och några av ugglorna. Jag fick sedan mata ankorna medan Cheryl matade strutsarna, och efter det fick jag gå och mata flamingoerna. Jag städade även deras skjul, som jag gjorde igår också.

 

Efteråt matade jag Pärlhönsen. När Cheryl kom dit efter att ha matat ett par andra ugglor som hålls i närheten, så såg hon att en av Pärlhönorna hade ett ben som var vridet 180 grader. Hon tog ut ungen ur buren, och innan jag hann reagera så hade hon knäckt nacken av den. Det var ju såklart det mest humana att göra, men jag önskar ändå att hon hade förvarnat mig lite innan. Jag var verkligen inte beredd på det där hemska knaket!

 

Efter fikat så diskade jag undan hinkarna och skålarna vi hade använt, sedan flådde jag tre kilo kycklingar. Detta tog ganska lång tid (tre kilo i pyttesmå kycklingar innebär att man måste använda ganska många kycklingar), så när jag var klar var det dags för lunch. I restaurangen klädde de julgranen för fullt (lite väl tidigt kan jag tycka, men engelsmännen är ju som de är. ;)).

 

När jag kom tillbaks från lunchen satte jag igång med emuernas och strutsarnas middag. Vi gick sedan upp till ”The lake area” och matade strutsarna, ankorna och flamingorna som vanligt. Jag fick även mata THE GUINNEYFOWLS och ugglorna själv. Vi gick sedan tillbaks till köket och diskade undan, och jag skurade golvet i köket. Sedan var den tisdagen slut!

 

Nu har jag precis duschat och ätit middag (inte samtidigt dock). Sitter uppkurad i sängen nu och ska se en film hade jag tänkt. Lite måste man väl få slappa? ^^

 

Sex dagar kvar nu! Snart ses vi igen, Sverige!

 

Jag vill också klä julgranen!
Hoppas mamma och pappa inte har gjort det när jag kommer hem.

 

Seriöst, det skulle kunna hända.


Måndag den 29/11

Idag jobbade jag med Cheryl. Jag fick börja med att göra mat till strutsarna, samt till de små Pärlhönsen som Cheryl tar hand om. Sedan gick vi båda och städade/utfodrade i WB16 (voljären som vi gjorde ”Catch-up:en” i för två veckor sedan). Efter det gick vi vidare för att utfodra i ”The lake area”, som är Cheryls ansvarsområde. Där fick jag mata ankorna och flamingoerna själv, samt städa deras skjul.

 

Efter fikat flådde jag tre kilo kycklingar, och följde sedan med Cheryl när hon skulle mata Openbill-storken. Vi hjälpte sedan Chris och Cath att fånga in en fågel i ”The walk-through-avory” som skulle stängas in för vintern. Sedan var det dags för lunch.

 

Efter lunchen gjorde jag i ordning strutsarnas middag. Vi gick sedan upp till ”The lake area” igen och matade dem. Jag fick även mata storkarna och flamingoerna själv. Jag fick även mata de små Pärlhönsen själv för första gången. När vi var klara där uppe så gick vi tillbaks till köket, där vi hjälptes åt att göra i ordning maten till Openbill-storken. Den består bl.a. av så kallade ”Pinkies” (nyfödda, pälslösa råttbebisar), samt hackade kycklingar. Mys! Sedan slutade jag för dagen.

 

Nu har jag just ätit middag och packat ner lite grejer i väskan som jag inte kommer använda mer innan jag åker hem. Nu är det bara en vecka kvar..galet! Det känns lite sorgligt, men ändå skönt. Jag saknar min säng!!

 

Pärlhöna.


RSS 2.0